Algemene gegevens:

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten

Voorgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 175 kcal
Eiwit: 14 gr.
Vet: 13 gr.
– waarvan verzadigd: 2 gr.
Koolhydraten: 1 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: 640 mg.

Materiaal:

Vershoudfolie
Kopjes
Ingrediënten:

4 personen:
½ Citroen
10 gr verse dille
134 gr verse garnalen
– Hollandse
1½ el citroen mayonaise
134 gr zalmfilet
– gerookt

Ingrediënten:

1 persoon:
¼ Citroen
2.5 gr verse dille
34 gr verse garnalen
– Hollandse
½ el citroen mayonaise
34 gr zalmfilet
– gerookt

– bron: ah.nl
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil,
halveer de vrucht en pers 1 helft uit.
Snijd de andere helft in parten.
Snijd de dille fijn.

Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise,
½ tl citroenrasp, een ¼ el citroensap en ¼ van de dille.

Leg een stuk vershoudfolie in kopjes.
Verdeel de plakjes zalm over de kopjes.
Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn.
Verdeel het garnalen mayo mengsel erover.
Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is.
Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht.
Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden
van elk bord een zalmbonbon.
Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van
de dille en leg op elk bord een partje citroen.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>