Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 755 kcal
Koolhydraten: 69 gr.
– waarvan suikers: 10 gr.
Natrium: 600 mg.
Eiwit: 33 gr.
Vet: 35 gr.
– waarvan verzadigd: 19 gr.
Vezels: 15 gr.

Materiaal:

Ovenschaal
Ingrediënten:

4 personen:
300 gr macaroni
500 gr broccoliroosjes
500 gr tuinerwten
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
400 gr zuivelspread
– knoflook en kruiden
220 gr mozzarella

Ingrediënten:

1 persoon:
75 gr macaroni
125 gr broccoliroosjes
125 gr tuinerwten
¼ el milde olijfolie
½ teen knoflook
100 gr zuivelspread
– knoflook en kruiden
55 gr mozzarella

– bron: ah.nl
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni
volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

Doe de broccoli en tuinerwten in een vergiet,
giet de macaroni erover af en vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op.

Vet de ovenschaal in met de olie.
Snijd de knoflook fijn.
Meng de zuivelspread met het kookvocht en de knoflook.
Doe de macaroni, broccoli en tuinerwten in de ovenschaal
en meng met het zuivelspread-mengsel.

Laat ondertussen de mozzarella uitlekken en scheur in stukken.
Verdeel over het macaroni-mengsel.
Bak de gratin ca. 30 min. in de oven.

 

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>