Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 690 kcal
Eiwit: 19 gr.
Vet: 27 gr.
– waarvan verzadigd: 4 gr.
Koolhydraten: 88 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 520 mg.

Materiaal:

Pureestamper
Ingrediënten:

4 personen:

750 gr aardappelen
– zoet
1 kg aardappelen
– kruimig
1 teen knoflook
1 el water
2 el mayonaise
1 el olijfolie
400 gr kibbeling
40 gr rucola

Ingrediënten:

1 persoon:

188 gr aardappelen
– zoet
250 gr aardappelen
– kruimig
½ teen knoflook
½ el water
½ el mayonaise
½ el olijfolie
100 gr kibbeling
10 gr rucola

– bron: ah.nl
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen
in gelijke stukken en kook ze in water met
eventueel zout in 15 min. gaar.
Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Pers ondertussen de knoflook en meng met de
mayonaise en het water.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de
kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
Keer halverwege.
Giet ondertussen de aardappelen af en
bewaar een kopje kookvocht.
Stamp de aardappelen tot een grove puree.
Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot
en kibbeling over de borden.
Besprenkel met de knoflookmayonaise.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>