Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 375 kcal
Eiwit: 26 gr.
Vet: 6 gr.
– waarvan verzadigd: 1 gr.
Koolhydraten: 50 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: 8 gr.
Natrium: 54 mg.

Materiaal:

Ingrediënten:

4 personen:

3 cm verse gember
2 el arachideolie
900 gr kleine krieltjes
2 el currie madras
300 gr kalkoenfilet
450 gr bloemkoolroos
200 gr peultjes
15 gr verse koriander

Ingrediënten:

1 persoon:

¾ cm verse gember
½ el arachideolie
225 gr kleine krieltjes
½ el currie madras
75 gr kalkoenfilet
113 gr bloemkoolroos
50 gr peultjes
4 gr verse koriander

– bron: ah.nl
Tip:

Lekker met Griekse yoghurt met munt.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en
bak de gember, aardappelen en curry madras
5 min. op hoog vuur.
Schep regelmatig om.

Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes.
Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min.
op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes
4 min. in kokend water.
Voeg de laatste minuut de peultjes toe.
Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel.
Roerbak nog 2 min.

Snijd de koriander fijn.
Bestrooi de aardappelen, bloemkool en
kalkoen met koriander en serveer.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>