- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling

Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 690 kcal
Eiwit: 19 gr.
Vet: 27 gr.
– waarvan verzadigd: 4 gr.
Koolhydraten: 88 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 520 mg.

Materiaal:

Pureestamper
Ingrediënten:

4 personen:

750 gr aardappelen
– zoet
1 kg aardappelen
– kruimig
1 teen knoflook
1 el water
2 el mayonaise
1 el olijfolie
400 gr kibbeling
40 gr rucola

Ingrediënten:

1 persoon:

188 gr aardappelen
– zoet
250 gr aardappelen
– kruimig
½ teen knoflook
½ el water
½ el mayonaise
½ el olijfolie
100 gr kibbeling
10 gr rucola

– bron: ah.nl [1]
Pittigheid:

[2] [2] [2] [2] [2]

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen
in gelijke stukken en kook ze in water met
eventueel zout in 15 min. gaar.
Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Pers ondertussen de knoflook en meng met de
mayonaise en het water.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de
kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
Keer halverwege.
Giet ondertussen de aardappelen af en
bewaar een kopje kookvocht.
Stamp de aardappelen tot een grove puree.
Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot
en kibbeling over de borden.
Besprenkel met de knoflookmayonaise.

 

Tweet [3]
[4]