Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 375 kcal
Eiwit: 9 gr.
Vet: 31 gr.
– waarvan verzadigd: 11 gr.
Koolhydraten: 12 gr.
Vezels: 6 gr.
Natrium: 200 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
600 gr bloemkool
1 eetlepel garam masala
3 eetlepel milde olijfolie
½ theelepel fijn zeezout
2 middelgrote uien
300 gr verse spinazie
60 gr pecannoten
– gezouten
250 gr kookroom


2 personen:
300 gr bloemkool
½ eetlepel garam masala
2 eetlepel milde olijfolie
¼ theelepel fijn zeezout
1 middelgrote uien
150 gr verse spinazie
30 gr pecannoten
– gezouten
125 gr kookroom

Materiaal:

Bakpapier
Hapjespan

– bron: ah.nl
Tip:

Serveer de curry met linzen en Turkse yoghurt.

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm.
Snijd de stronk in stukken van 3 cm.
Meng de helft van de garam masala in een grote kom
met ⅔ van de olie en het zout.
Meng de bloemkoolroosjes erdoor.
Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede
bakplaat en rooster in de oven in ca. 15 min. bruin en gaar.

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan of
braadpan en fruit de ui met de rest van de
garam masala 10 min. op laag vuur.
Hak ondertussen de spinazie en noten grof.
Voeg de kookroom toe aan de ui, breng aan de kook
en zet het vuur laag.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Meng de geroosterde bloemkool erdoor.
Verdeel de pecannoten erover.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code