Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 240 kcal
Eiwit: 24 gr.
Vet: 15 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 2 gr.

Ingrediënten:

1 bos worteltjes
3 teentjes knoflook5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels grove mosterd
3 maal 200 gr scholfilets
zout en versgemalen peper

Materiaal:

wok

Gegrilde scholfilet met wortel
bron: ah.nl
TIP:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken
van ca. 1/2 cm dik snijden.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
In wok 3 eetlepels olie verhitten.
Knoflook en wortels ca. 2 minuten op matig hoog vuur
roerbakken, niet laten kleuren.
2 eetlepels water toevoegen en wortels in
ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren.
Intussen mosterd mengen met rest van olie.
Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper
en aan beide kanten bestrijken met mosterd-oliemengsel.
Scholfilets op bakplaat leggen en in ca. 4 minuten
onder hete grill gaar roosteren, halverwege keren.
Wortels op vier borden scheppen en schol ernaast leggen.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.