Algemene gegevens:
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 200 kcal
Eiwit: 3 gr.
Vet: 17 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 2 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Ingrediënten:
15 gr boter
1 sjalot
– zeer fijn gesnipperd
100 ml cognac
380 ml vleesfond
250 ml slagroom
2 eetlepels groene peperkorrels |
Materiaal:
– |
TIP:
Lekker bij (herten)biefstuk. |
AirFryer:
–
Actifry:
–
Halogeen oven:
– |
Faliens aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur.
Voeg de cognac en fond toe en breng alles aan de kook.
Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot 1/4.
Roer de slagroom door het vocht en kook
alles in tot een lichtgebonden saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Roer de groene peperkorrels door de saus en
verwarm de saus in een steelpan.
Of schenk de saus in de pan waarin het vlees is
gebakken en verwarm de saus al roerend,
zodat ook de smaak van het vlees in de saus wordt opgenomen.
Post Views:
893
Print This Post