Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 765 kcal
Koolhydraten: 86 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Natrium: 240 mg.
Eiwit: 40 gr.
Vet: 27 gr.
– waarvan verzadigd: 11 gr.
Vezels: 6 gr.

Materiaal:

Wok
Ingrediënten:

4 personen:

400 gr farfalle
2 witlof stronken
2 kipfilet
50 gr margarine
– vloeibaar
400 gr champignon
300 ml halfvolle melk
200 ml roomkaas
– naturel
1 el tarwebloem

Ingrediënten:

1 persoon:

100 gr farfalle
½ witlof stronken
½ kipfilet
13 gr margarine
– vloeibaar
100 gr champignon
75 ml halfvolle melk
50 ml roomkaas
– naturel
¼ el tarwebloem

– bron: ah.nl –
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en
snijd het witlof doormidden.
Verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de margarine in een wok en bak hierin de
kip rondom bruin.
Voeg de witlof en de champignon
toe en roerbak 2 min. op hoog vuur.
Breng pittig op smaak met peper en zout.

Kook de melk en voeg al roerend de roomkaas toe.
Roer de bloem los met een beetje water en voeg aan
het warme roomkaas mengsel toe.
Kook de saus 2 min. door.
Meng de saus door de farfalle en verdeel over de borden.
Verdeel het kip mengsel erover.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>