Algemene gegevens:
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: – minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 480 kcal
Koolhydraten: 58 gr.
– waarvan suikers: 8 gr.
Natrium: 520 mg.
Eiwit: 29 gr.
Vet: 12 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Vezels: 13 gr. |
Ingrediënten:
2 personen:
1 el kruidenboter
150 gr ui, gesneden
450 gr minikrieltjes
200 gr sperziebonen
– Gebroken
150 gr tuinerwten
2 eieren, middelgroot
5 gr dille, vers
100 gr hollandse garnalen |
Ingrediënten:
1 persoon:
½ el kruidenboter
75 gr ui, gesneden
225 gr minikrieltjes
100 gr sperziebonen
– Gebroken
75 gr tuinerwten
1 eieren, middelgroot
3 gr dille, vers
50 gr hollandse garnalen
¼ ½ ¾ ⅛ |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min.
op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in
ca. 8 min. beetgaar.
Kook de tuinerwten de laatste minuut
mee en giet samen af.
Breng ondertussen een pan water aan de kook.
Voeg als het water kookt de eieren toe en
kook in 6 min. halfzacht.
Laat schrikken onder koud stromend water,
pel en halveer ze.
Snijd de dille grof.
Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse
garnalen door de krieltjes en verdeel over borden.
Leg de ei helften erop en garneer met de rest van de dille.
Post Views:
256
Print This Post