Algemene gegevens:

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Materiaal:

Ingrediënten:

Main:
3 Grote sinaasappels
2 Jonge eenden
1 Citroenschijfje
– dun geschild
Zout en peper

Ingrediënten:

Saus:
Van 2 sinaasappels
– geraspte schil
– sap
2 Kopjes kippenbouillon
2 tl. Maizena


– bron: the-native-circle.com
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Schil de sinaasappels en verdeel in partjes.
Vul de eenden met de partjes, samen met de citroen.
Leg op een rooster in een braadslede.
Laat 30 minuten braden op 190° C.
Haal ze uit de oven.
Prik met een tandenstoker gaatjes in het vel en zet terug in
de oven voor nog eens 30 minuten of tot het vleesnat niet
meer rood is wanneer je met een vleespen in de eendjes prikt.
Haal ze uit de oven.
Verwijder de sinaasappels en de citroen.
Giet het vet uit de braadslee.
Breng in een steelpan de geraspte sinaasappelschil en de
kippenbouillon samen aan de kook.
Zet het vuur laag en laat sudderen.
Meng met een garde de maïzena en sinaasappel dooreen
en schenk in de steelpan.
Laat op een zacht vuurtje koken tot de saus dik en
helder is geworden.
Kwast wat saus over het borstvlees van de eend.
Garneer met verse sinaasappel.
Dien de saus apart op.

 

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>