|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie.
Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 1 ½ cm en de uien in parten.
Verdeel de bloemkool en ui over een met bakpapier beklede bakplaat
en besprenkel met de helft van de olie en peper.
Rooster ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Giet af.
Verhit de rest van de olie in een steelpan met
dikke bodem op laag vuur.
Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. garen.
Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe.
Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Breng aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer de kaas en spinazie door de bechamelsaus en
verwarm tot de kaas is gesmolten.
Meng de macaroni met de spinazie-kaassaus, ui, bloemkool en breng
op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de ovenschaal en bak nog ca. 15 min. in de oven.