Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 550 kcal
Eiwit: 25 gr.
Vet: 18 gr.
– waarvan verzadigd: 5 gr.
Koolhydraten: 66 gr.
– waarvan suikers: 13 gr.
Vezels: 13 gr.
Natrium: 200 mg.

Materiaal:

Bakpapier
Ovenschaal 30 x 20

Ingrediënten:

4 personen:
400 gr. Spinazie
400 gr. Bloemkool
3 Middelgrote uien
3 el. Olijfolie
300 gr. Macaroni
30 gr. Tarwemeel
400 gr. Halfvolle melk
75 gr. 30+ kaas
– geraspt

Ingrediënten:

1 persoon:
100 gr. Spinazie
100 gr. Bloemkool
¾ Middelgrote uien
¾ el. Olijfolie
75 gr. Macaroni
8 gr. Tarwemeel
100 gr. Halfvolle melk
19 gr. 30+ kaas
– geraspt

– bron: ah.nl
Tip:

Ook lekker met pulled chicken.
Pocheer 300 g kipfilet ca. 10 min. tegen de kook aan,
laat iets afkoelen en trek de kipfilet met 2 vorken in
plukjes uit elkaar en meng door de pasta en
spinazie-kaassaus.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie.
Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 1 ½ cm en de uien in parten.
Verdeel de bloemkool en ui over een met bakpapier beklede bakplaat
en besprenkel met de helft van de olie en peper.
Rooster ca. 15 min. in de oven.

Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Giet af.

Verhit de rest van de olie in een steelpan met
dikke bodem op laag vuur.
Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. garen.
Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe.
Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Breng aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer de kaas en spinazie door de bechamelsaus en
verwarm tot de kaas is gesmolten.

Meng de macaroni met de spinazie-kaassaus, ui, bloemkool en breng
op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de ovenschaal en bak nog ca. 15 min. in de oven.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>