Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 25 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 650 kcal
Eiwit: 19 gr.
Vet: 38 gr.
– waarvan verzadigd: 16 gr.
Koolhydraten: 53 gr.
– waarvan suikers: 10 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 400 mg. |
Materiaal:
Bakpapier
Pureestamper |
Ingrediënten:
4 personen:
3 middelgrote uien
400 gr winterpeen
3 el olijfolie
3 el kerriepoeder
250 gr soepballetjes
1 kg aardappels
– kruimig
50 gr roomboter
– ongezouten
150 ml volle melk
30 gr gebakken uitjes |
Ingrediënten:
1 persoon:
¾ middelgrote uien
100 gr winterpeen
¾ el olijfolie
½ el kerriepoeder
63 gr soepballetjes
250 kg aardappels
– kruimig
13 gr roomboter
– ongezouten
38 ml volle melk
8 gr gebakken uitjes
|
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien.
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm.
Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper
en eventueel zout en verdeel over een met
bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de soepballetjes ernaast en bak
ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke
stukken en kook ze in 20 min. gaar.
Giet af en doe terug in de pan.
Voeg de boter en de melk toe en stamp met
een pureestamper tot puree.
Meng de ui en peen erdoor en breng op
smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot en soepballetjes over de
borden en bestrooi met de gebakken uitjes.
YOUTUBE
Post Views:
2,331
Print This Post