Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 48948 kcal
Eiwit: 34 gr.
Vet: 11 gr.
– waarvan verzadigd: 9 gr.
Koolhydraten: 57 gr.
– waarvan suikers: 13 gr.
Vezels: 11 gr.
Natrium: 280 mg.

Materiaal:

Bakpapier
Pureestamper
Ingrediënten:

4 personen:

500 gr rundertartaar
1 middelgrote ei
2 tl vadoucan
250 gr tomaatjes
½ el olijfolie
500 gr aardappelen
– zoet
500 gr aardappelen
– kruimig
600 gr preien

Ingrediënten:

1 persoon:

125 gr rundertartaar
½ middelgrote ei
½ tl vadoucan
63 gr tomaatjes
¼ el olijfolie
125 gr aardappelen
– zoet
125 gr aardappelen
– kruimig
150 gr preien

– bron: ah.nl
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de tartaar in een kom en meng met het ei,
de vadouvan, peper en eventueel zout.
Draai er met vochtige handen een bal per persoon van.
Verdeel de tartaarballen over een met bakpapier beklede
bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Schep halverwege om.
Besprenkel de romaatjes met de olie en
rooster de laatste 10 min. mee.

Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze
in gelijke stukken van 4 cm.
Kook in ruim water in 20 min gaar.
Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen
en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.

Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje
kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en
serveer met de tartaarballen.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>