Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

250 gr volkorenmeel
½ zakje gedroogde gist
– of 25 gr verse gist
50 gr boter
3½ dl water
1 eetlepel zout
300 gr rundergehakt
– of lamsgehakt / half om
1 bruine boterham
1 ui
1 ei
Zout en peper

Materiaal:


– bron: The Native Circle
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Kneed een deeg en laat dit rijzen.
Maak ondertussen de vulling van het gehakt,
de verkruimelde boterham, de fijngehakte ui,
het ei, zout en peper.
Vorm hier 8 rolletjes van.
Als het deeg gerezen is (na ongeveer 1 uur),
verdeel je het in 8 stukjes.
Deze rol je uit tot een ovaal deeglapje.
In het midden van elk lapje leg je een gehaktrolletje.
Sla de zijkanten naar binnen over het gehakt
heen en rol het dan op.
Maak de randen nat met water en druk ze stevig aan.
Leg de broodjes op de ingevette bakplaat
met de naad naar onderen.
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze
op 200º C in 20 minuten gaar en bruin.

 

Print This Post Print This Post
Category: Gehakt, Imbolc, Oven
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code