Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 895 kcal
Eiwit: 35 gr.
Vet: 60 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 52 gr.

Ingrediënten:

2 eieren
250 ml slagroom
50 g Parmezaanse kaas
50 g Pecorino (kaas)
zwarte peper, gemalen
300 g tagliatelle all’uovo
2 el olijfolie
250 g gerookte spekblokjes

Materiaal:

Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra
bron: ah.nl
TIP:

Lekker met broccoli met citroen en knoflook.

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Klop de eieren los met de slagroom.
Voeg 1 el Parmezaanse kaas, 1 el Pecorino en wat zwarte peper toe.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking,
maar trek 2 min. van de kooktijd af.
Giet af, maar vang het kookvocht op.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de
spekblokjes met nog wat zwarte peper op middelhoog
vuur in 8 min. bruin.
Voeg een soep lepel kookvocht van de tagliatelle toe.
Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer
snel op hoog vuur om.
Schenk het ei slagroom mengsel en nog een soep lepel
kookvocht bij de tagliatelle.
Roer nog 2 min. snel om op hoog vuur.
Verdeel over 4 borden en strooi de rest van de
Parmezaanse kaas en de Pecorino erover.
Serveer direct.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>