Algemene gegevens:

Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 145 minuten

Hapjes

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 165 kcal
Eiwit: 2 gr.
Vet: 9 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 19 gr.

Ingrediënten:

125 g boter, kamertemperatuur
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren, kamerteperatuur
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk, lauwwarm

Materiaal:

12 papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
mixer

Va­nil­le-cup­ca­kes
bron: ah.nl
TIP:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en
luchtig met de mixer. Klop 4 min.
Klop de eieren er 1 voor 1 door.
Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen.
Klop nog 3 min.
Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door
het beslag en voeg de melk toe.

Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min.
goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op
een rooster afkoelen.
Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster
minimaal 2 uur verder afkoelen.
Lekker met slagroom en discodip.

U kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar in een luchtdichte trommel.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.