Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 545 kcal
Eiwit: 23 gr.
Vet: 14 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 80 gr.

Ingrediënten:

300 g pandanrijst
1 el gemalen geelwortel, kurkuma
1 zakje paprika mix
3 el zonnebloemolie
300 g scholfilet
1 el bloem
200ml woksaus sweet & sour
125gr taugé
1 zakje bosui, schuine stukjes

Materiaal:

Na­si koe­ning met zoet­zu­re vis en pa­pri­ka
bron: ah.nl
TIP:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel.
Giet af en laat 5 min. staan.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de
zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed.
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de
paprika op middelhoog vuur 8 min.

Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi
aan beide kanten met de bloem.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in
4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op
middelhoog vuur 2 min.
Serveer de rijst met een stuk scholfilet.
Schep er de saus met paprika en taugé op.
Bestrooi met de bosui.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.