Algemene gegevens:

Aantal personen:
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 595 kcal
Eiwit: 26 gr.
Vet: 18 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 82 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

300gr basmatirijst
600ml kraanwater
200ml kokosmelk
1 prei
2 eetlepels olijfolie
300gr knoflookgarnalen
– voor de wok
450gr tuinerwten
250gr mangostukjes

Materiaal:

Wok

Ko­kos­rijst met knof­look­gar­na­len
– bron: ah.nl
TIP:

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

–  1 prei
+ Broccoli
–  450gr tuinerwten
+ 450gr dop erwten

 

–  250gr mangostukjes

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar.
Roer de kokosmelk erbij en zet de pan
op een vlamverdeler op laag vuur.
Laat de rijst 15 min. door garen met de deksel op de pan.
Roer om met een vork.
Was en snijd de prei in schuine ringen.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min.
Schep de prei uit de wok.
Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend,
zodat ze ontdooien.
Voeg, zodra de saus ontdooid is,
de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al
roerend aan de kook.
Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok.
Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.