Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 910 kcal
Eiwit: 6 gr.
Vet: 76 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 48 gr.

Ingrediënten:

1 kg nieuwe aardappelen
1 ei, gesplitst
(eiwit wordt niet gebruikt)
1 tl mosterd, scherp
600 ml olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
citroensap
2 bakjes tuinkers, afgesneden

Materiaal:

Aard­ap­pel­sa­la­de met knof­look­may­o­nai­se
bron: ah.nl
TIP:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op
salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen,
zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.

Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de aardappelen 15-20 min. in water met zout of tot ze
heerlijk zacht zijn als u er met een vork in prikt.
Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen.
Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.

Meng de eidooier en de mosterd met een garde door elkaar.
U maakt een mayonaise door al roerend druppelsgewijs
de olijfolie toe te voegen.

Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel
en voeg toe aan de mayonaise.
Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Schep voldoende mayonaise bij de aardappelen om ze dun
te bedekken (de helft is wel genoeg, bewaar de rest voor
een andere dag) en schud alles even om.
Bestrooi met de tuinkers en serveer.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.