|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de tartaar in een kom en meng met het ei,
de vadouvan, peper en eventueel zout.
Draai er met vochtige handen een bal per persoon van.
Verdeel de tartaarballen over een met bakpapier beklede
bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Schep halverwege om.
Besprenkel de romaatjes met de olie en
rooster de laatste 10 min. mee.
Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze
in gelijke stukken van 4 cm.
Kook in ruim water in 20 min gaar.
Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen
en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje
kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en
serveer met de tartaarballen.
