Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 715 kcal
Eiwit: 17 gr.
Vet: 38 gr.
– waarvan verzadigd: 20 gr.
Koolhydraten: 72 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 320 mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
300 gr basmatirijst
2 el olie
2 tl komijn – gemalen
600 gr sperziebonen
– gebroken
475 gr pompoen-chilli
pastasaus
400 ml kokosmelk
4 middelgrote eieren
1 persoon:
75 gr basmatirijst
½ el olie
½ tl komijn – gemalen
150 gr sperziebonen
– gebroken
119 gr pompoen-chilli
pastasaus
100 ml kokosmelk
1 middelgrote eieren |
Materiaal:
– |
Tip:
Vervang de rijst door linzen of kikkererwten.
Lekker met in ringetjes gesneden rode peper. |
Pittigheid:
|
Falien made it:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit
de komijn 1 min. op laag vuur.
Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe,
breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur
met de deksel op de pan stoven.
Breng eventueel op smaak met zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water.
Pel en halveer ze.
Verdeel de rijst en curry over diepe borden
en leg de eieren erop.
Post Views:
942
Print This Post