Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 2 uur
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 180 kcal
Eiwit: 25 gr.
Vet: 26 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 5 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Ingrediënten:
150 ml volle yoghurt
3 tenen knoflook
– geperst
1.5 eetlepel kerriepoeder
3 eetlepels olie
400 gr kipfilet
0.5 citroen
3 rode uien
– in dunne ringen |
Materiaal:
Metalen spiesen
Barbecue |
TIP:
Lekker met spinaziesalade:
Meng het sap van citroen met 4 el olijfolie.
Meng dit door 300 g spinazie en breng op smaak
met zout en peper.
Serveer met een geroosterde tortilla wrap besmeerd
met houmous (bakje 200 g, Jabra). |
AirFryer:
–
CActifry:
–
Halogeen oven:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Meng de yoghurt in een schaal met de knoflook,
de kerrie, de olie, zout en peper naar smaak.
Snijd de kipfilet in plakjes van 1 cm dik en
schep ze door de marinade.
Marineer ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
Rasp de gele schil van de citroen
en pers de vrucht uit.
Leg de ui in een diep bord en schenk
het citroensap erover.
Laat de ui 30 minuten staan.
Laat de ui in een zeef uitlekken en meng
daarna met de citroenrasp.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Steek de gemarineerde plakjes kip
zigzag aan de spiesen.
Rooster de spiesen op de hete barbecue in
8 minuten mooi bruin en goed gaar,
keer ze regelmatig en bestrijk ze
eventueel met nog wat olie.
Geef de gemarineerde ui erbij.
Post Views:
2,019
Print This Post