Algemene gegevens:
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr. |
Ingrediënten:
1 bos verse bieten
200 gram rijst
1 eetlepel kerriepoeder
2 grote uien
200 gram rundergehakt
peper en zout (niet teveel) |
Materiaal:
– |
TIP:
Gehakt kan vervangen worden door ander vlees of kip |
Faliens aanpassingen:
– 1 bos verse bieten
+ 1 pot hak gesneden bieten ( waren geen verse bieren )
– 2 grote uien
+ 1/2 eetlepel ui poeder ( vanwege allergie )
– 200 gram rundergehakt
+ 200 gram gemengd gehakt
+ 3 midden Champions in plakjes
+ 1/2 eetlepel extra kerriepoeder |
|
[Rating:3/5]
Bereiding:
Bieten schoonmaken en koken.
Rijst koken.
Uien goudbruin bakken.
Gehakt rul bakken.
Kerriepoeder toevoegen.
Dit aan de gekookte rijst toevoegen.
Bieten ontvellen, in blokjes snijden en apart serveren.
Falien’s aanpassing:
Champions in plakjes snijden en als laatste meebakken
met het gehakt.
Een extra halve eetlepel kerriepoeder toevoegen aan de rijst,
voor wat extra smaak en een wat gelige kleur aan de rijst.
Post Views:
869
Print This Post