Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 630 kcal
Koolhydraten: -60 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Natrium: – mg.
Eiwit: 44 gr.
Vet: 24 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Vezels: – gr.

Materiaal:

Ovenschaal (ca. 2 liter)
Ingrediënten:

4 personen:
1 ui
1 teen knoflook
600 gr broccoli
15 gr verse basilicum
300 gr farfalle
2 eetlepel olijfolie
400 gr plakken kaas
– jong belegen

Ingrediënten:

1 persoon:
¼ ui
¼ teen knoflook
150 gr broccoli
4 gr verse basilicum
75 gr farfalle
½ eetlepel olijfolie
100 gr plakken kaas
– jong belegen

– bron: ah.nl
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn.
Verdeel de broccoli in roosjes.
Scheur de blaadjes van het basilicum.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de broccoli in ruim kokend water met zout 6 min.
Verwarm de oven voor op 225 °C.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de
ui goudbruin, voeg op het laatst de knoflook toe.
Snijd de helft van de kaas in stukjes.
Giet de farfalle af en schep de gebakken ui, de
stukjes kaas en de helft van het basilicum erdoor.
Schep de pasta in de ovenschaal.
Verdeel de broccoliroosjes over de pasta en dek
het geheel af met de rest van de kaas.

Schuif de schaal onder in de oven en laat de kaas
smelten en goudbruin kleuren in ca. 15 min.
Strooi de rest van het basilicum over het
gerecht en serveer het op borden.

 

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>