| Algemene gegevens:
 Aantal personen: 2 
Bereidingstijd: 15 minuten 
Wachttijd: – minuten 
Hoofdgerecht  | 
Voedingswaarde 1 portie:
 Energie: 480 kcal 
Koolhydraten: 58 gr. 
– waarvan suikers: 8 gr. 
Natrium: 520 mg. 
Eiwit: 29 gr. 
Vet: 12 gr. 
– waarvan verzadigd: 6 gr. 
Vezels: 13 gr.  | 
 
 
| Ingrediënten:
 2 personen: 
1 el kruidenboter 
150 gr ui, gesneden 
450 gr minikrieltjes 
200 gr sperziebonen 
– Gebroken 
150 gr tuinerwten 
2 eieren, middelgroot 
5 gr dille, vers 
100 gr hollandse garnalen  | 
Ingrediënten:
 1 persoon: 
½ el kruidenboter 
75 gr ui, gesneden 
225 gr minikrieltjes 
100 gr sperziebonen 
– Gebroken 
75 gr tuinerwten 
1 eieren, middelgroot 
3 gr dille, vers 
50 gr hollandse garnalen 
¼  ½  ¾ ⅛  | 
 
 
 | 
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min.
op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in
ca. 8 min. beetgaar.
Kook de tuinerwten de laatste minuut
mee en giet samen af.
Breng ondertussen een pan water aan de kook.
Voeg als het water kookt de eieren toe en
kook in 6 min. halfzacht.
Laat schrikken onder koud stromend water,
pel en halveer ze.
Snijd de dille grof.
Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse
garnalen door de krieltjes en verdeel over borden.
Leg de ei helften erop en garneer met de rest van de dille.
 
 
				
				Post Views:
				859
			
 Print This Post