Algemene gegevens:

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 480 kcal
Koolhydraten: 58 gr.
– waarvan suikers: 8 gr.
Natrium: 520 mg.
Eiwit: 29 gr.
Vet: 12 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Vezels: 13 gr.

Materiaal:

Ingrediënten:

2 personen:

1 el kruidenboter
150 gr ui, gesneden
450 gr minikrieltjes
200 gr sperziebonen
– Gebroken
150 gr tuinerwten
2 eieren, middelgroot
5 gr dille, vers
100 gr hollandse garnalen

Ingrediënten:

1 persoon:

½ el kruidenboter
75 gr ui, gesneden
225 gr minikrieltjes
100 gr sperziebonen
– Gebroken
75 gr tuinerwten
1 eieren, middelgroot
3 gr dille, vers
50 gr hollandse garnalen

¼  ½  ¾

– bron: ah.nl
Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min.
op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Kook ondertussen de sperziebonen in
ca. 8 min. beetgaar.
Kook de tuinerwten de laatste minuut
mee en giet samen af.

Breng ondertussen een pan water aan de kook.
Voeg als het water kookt de eieren toe en
kook in 6 min. halfzacht.
Laat schrikken onder koud stromend water,
pel en halveer ze.
Snijd de dille grof.

Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse
garnalen door de krieltjes en verdeel over borden.
Leg de ei helften erop en garneer met de rest van de dille.

 

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>