Algemene gegevens:
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 150 kcal
Eiwit: 3 gr.
Vet: 10 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 13 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Materiaal:
Steelpan
Mixer / Garde
Spatel |
Ingrediënten:
6 personen:
250 gr. Frambozen
1 Pers sinaasappel
1½ el. Kristalsuiker
150 gr. Blauwe bessen
125 ml. Slagroom
8 gr. Vanillesuiker
250 gr. Volle Kwark |
Ingrediënten:
3 persoon:
125 gr. Frambozen
½ Pers sinaasappel
¾ el. Kristalsuiker
75 gr. Blauwe bessen
63 ml. Slagroom
4 gr. Vanillesuiker
125 gr. Volle Kwark |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Pers de sinaasappel uit.
Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap
en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken.
Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen
tot het frambozenmengsel lauw is.
Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen.
Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker
en de vanillesuiker stijf.
Spatel de slagroom door de kwark.
Verdeel de volle kwark over de glazen.
Schep de lauwe frambozen erover.
Post Views:
457
Print This Post