Algemene gegevens:

Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 5 minuten

Lunch

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 115 kcal
Koolhydraten: 10 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Natrium: – mg.
Eiwit: 5 gr.
Vet: 6 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Vezels: – gr.

Materiaal:

Ingrediënten:

4 personen:
1 Chiabatta brood
100 gr gerookte zalm
2 el. tomaten tapenade
– zongedroogde
1 tl Mexicaanse kruiden
75 gr Geraspte kaas
2 el olie

Ingrediënten:

1 persoon:

 

– bron: ah.nl
Tip:

Variaties: vervang de tomaten tapenade
door ketchup of mangochutney.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd het brood in 24 gelijke plakjes.
Snijd de plakjes zalm in 12 stukken die net
zo groot zijn als de sneetjes brood.

Bestrijk 12 sneetjes ciabatta met tomaten tapenade
en strooi er wat kruiden over.
Leg op deze sneetjes ciabatta een plakje zalm.
Strooi de kaas over de zalm en leg de resterende
sneetjes ciabatta erop.
Bewaar ze eventueel tot gebruik in de koelkast.

Verhit een ruime koekenpan.
Bestrijk de tosti’s aan beide kanten heel dun met olie.
Leg ze in de pan en bak ze op een middelhoog
vuur in 3 min. lichtbruin.
Keer ze met een spatel en bak de andere kant in
ca. 2 min. lichtbruin.
Druk tijdens het bakken af en toe met een spatel op de tosti’s.
Serveer ze warm.
Lekker met tomatenketchup.

 

Print This Post Print This Post
Category: Bakken, Brood, Hapjes, Lunch, Vis, Zalm
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>