|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Schil de aardappelen, halveer ze en doe ze in
een pan met water.
Zorg dat ze net onder water staan.
Voeg eventueel zout toe.
Kook ze in 20 min. gaar.
Giet de aardappelen af en laat afkoelen op een bord.
Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1 cm dik.
Leg ondertussen het brood in een diep bord en
schenk de melk erover.
Laat 2 min. weken en knijp ze uit.
Snipper de ui zo fijn mogelijk.
Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, het ei
en uitgeknepen boterham toe.
Meng door elkaar en breng royaal op smaak met
peper en zout.
Verdeel het gehakt in een grote gehaktbal per persoon.
Verhit in een koekenpan de boter.
Bak gehaktballen op middelhoog vuur in
5 min. rondom bruin.
Voeg nadat de gehaktballen bruin zijn
75 ml water toe.
Laat de grote ballen in ca. 20 min. garen.
Keer af en toe.
Verhit de olie ondertussen in 2 koekenpannen.
Bak hierin de aardappelplakken op middelhoog vuur
in 15-20 min. goudbruin.
Keer af en toe.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes.
Schil de steel en snijd in plakjes.
Breng een pan water aan de kook.
Voeg de broccoli toe en kook deze 5 min. Giet af.
Verdeel de gehaktballen, aardappels en broccoli
over de borden en serveer direct.
Print This Post