Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 50 minuten
+ 4 – 8 uur

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 315 kcal
Eiwit: 37 gr.
Vet: 16 gr.
– waarvan verzadigd: 8 gr.
Koolhydraten: 5 gr.
– waarvan suikers: 4 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: 320 mg.

Materiaal:

Vershoudfolie
Keukentouw
Keukenthermometer

Airfryer
Ingrediënten:

4 personen:
120 gr. Roomboter
– ongezouten
15 gr Italiaanse kruidenmix
– vers
2 tenen Verse Knoflook
1 Citroen
2 el. Grove Dijonmosterd
1 el. Honing
600 gr. Kipfilet

Ingrediënten:

1 persoon:
30 gr. Roomboter
– ongezouten
4 gr Italiaanse kruidenmix
– vers
½ tenen Verse Knoflook
½ Citroen
½ el. Grove Dijonmosterd
½ el. Honing
150 gr. Kipfilet

– bron: ah.nl
Tip:

Je kunt de rollade 1 dag van tevoren
voorbereiden t/m stap 4.
Je kunt overgebleven rollade 2 dagen bewaren
in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.
Pluk en ris de blaadjes van de takjes oregano, rozemarijn en tijm uit
het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd fijn.
Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de kruiden, knoflook, het citroenrasp, de mosterd, honing
en ⅓ van de zachte boter.
Breng op smaak met peper.

Snijd de kipfilets voorzichtig aan de zijkant in, totdat je ze kunt
openvouwen als een boek.
Leg een opengevouwen kipfilet op een snijplank, leg er een stuk
vershoudfolie op en sla het vlees met een zwaar voorwerp
(zoals een koekenpan) tot een dikte van ca. een ½ cm.
Herhaal met de andere kipfilets.

Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad groot genoeg om
de rollade straks in te rollen.
Verdeel de opengevouwen platgeslagen kipfilets naast elkaar
in een rechthoek van ca. 18 x 32 cm op de folie.
Laat de filets aansluiten, maar probeer ze niet
te veel te laten overlappen.
Breng de kip op smaak met peper en eventueel zout en
verdeel de kruidenvulling erover.

Rol de rollade zo strak mogelijk op met behulp van de folie.
Draai de zijkanten van de folie strak aan (als een toffee),
zodat de rollade helemaal verpakt is.
Leg de rollade minimaal 4 uur, maar liever 1 nacht (8 uur),
in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de airfryer voor op 150 °C.
Verwijder voorzichtig de vershoudfolie.
Leg 5 stukken keukentouw van 25 cm op gelijke afstand van elkaar
voorzichtig onder de rollade.
Begin met het stuk touw in het midden en bind de uiteinden vast.
Bind vervolgens de andere stukken touw vast.

Maak met aluminiumfolie een bakje waar de kiprollade in past.
(of gebruik een ovenschaal die in de airfryer past).
Zorg ervoor dat de randen open zijn zodat hete lucht eruit kan.
Leg de rollade met de naadkant naar boven erop.
Verdeel de rest van de boter er in kleine vlokken over- en omheen.
Braad de rollade in de airfryer ca. 50-50 min. gaar.
Keer na 15 min. en na 30 min. om.
Bedruip na het omkeren met het braadvocht.
Steek de keukenthermometer tot in het midden van de rollade.
De rollade is gaar bij een kerntemperatuur van ca. 70 °C.
Snijd de rollade in plakken van 3 cm en schep vlak voor serveren
het braadvocht uit de ovenschaal erover

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>