Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

Kalkoen:
1 Kalkoen van 4,5 tot 7 kilo
2 citroenen


Vulling:
1 kopjes paddenstoelen
– gehakt
2 grote uien
– fijngehakt
1 theelepel salie poeder
¼ theelepel zeezout
Een snufje thijm
Versgemalen zwarte peper
¼ kopje gesmolten boter
6 kopjes wit brood
– blokjes gesneden
– moet een dag oud zijn
1 kopje selderie
– fijngehakt
1 theelepel dragon
¼ theelepel nootmuskaat
2-4 appels
– fijngehakt
1 – 2 geklopte eieren
2 kopjes kippenbouillon

Materiaal:


– bron: The Native Circle
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Bereiding van de Kalkoen:
Leg de kalkoen op zijn rug op een ingevet
rooster in de braadslee.
Besprenkel hem van binnen en van buiten met het sap
van twee citroenen om het vlees mals te maken en te
doortrekken met de energie van de zon.
Verwarm de oven voor tot 230° C, onder dikwijls
bedruipen met zijn eigen gesmolten vet.
Reken per pond ongeveer 20 minuten of iets langer

Bereiding van de vulling:
Sauteer paddenstoelen en uien in boter of
olijfolie tot goudbruin.
Doe het brood, selderie, kruiden en appels erbij.
Maak zacht met de kippenbouillon.
Vul de kalkoen net voor het braden,
met voldoende ruimte over om de vulling te laten uitzetten.

Print This Post Print This Post
Category: Gevogelte, Vlees, Yule
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>