Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

750 gram aardappelen
500 gram broccoli
350 gram reepjes kipfilet 
peper, zout,
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
¼ liter melk
50 gram boter
50 gram bloem
nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas

Materiaal:

Ruime ovenschaal

1511796_900240890004843_8981757384788992131_n
– bron: facebook –
TIP:
AirFryer:

De airfryer eerst 3 minuten voorverwarmen.
Bereidingstijd : 8 -12 minuten
Maximaal : 100 – 500 per keer
Graden : 180°C

Actifry:

Olie verwarmen.
Bereidingstijd : 10 minuten

Halogeen oven:

Bereidingstijd : 10 minuten.
Graden : 200°C.

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Voorbereiding:

Schil de aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes.
Kook de aardappelen in 3-5 minuten beetgaar.
Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet.
Was de broccoli en verdeel de broccoli in roosjes.
Kook deze beetgaar in water met zout.
Laat de broccoli goed uitlekken.
Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip reepjes.

 

Saus:

Smelt de boter.
Voeg de bloem in een keer toe.
Goed roeren en 2 minuten laten garen.
Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat.
Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Neem de saus van het vuur.
Klop 50 gram van de geraspte kaas door de saus.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal.
Meng de broccoli met de kip reepjes en verdeel deze over de saus.
Dek af met de aardappelschijfjes.
Giet de rest van de saus over de aardappelschijfjes .
Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde
oven en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>