Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: – minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 375 kcal
Eiwit: 14 gr.
Vet: 25 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 25 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 grote aardappels
– geschild in blokjes
500 gr spruitjes
4 eetlepels olie
2 uien
– in dunne ringen
6 eieren
50 ml melk
1 eetlepel kerriepoeder

Materiaal:

ovenvaste koekenpan
doorsnede ca. 24 cm

Frit­ta­ta van sprui­ten
– bron: ah.nl –
TIP:

Past er geen koekenpan in uw oven?
Laat de frittata dan nog 10-15 minuten verder
garen op laag vuur met de deksel op de pan.

AirFryer:

Actifry:

Halogeen oven:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de aardappelblokjes en de spruiten 10 minuten
in een bodem water met zout.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en
fruit hierin de ui ringen op middelhoog vuur in ca.
8 minuten tot ze goudbruin zien.
Breng de uien op smaak met zout
en (versgemalen) peper.
Klop de eieren in een kom los met de
melk en de kerriepoeder.
Giet de aardappelen en de spruiten
af en roer ze warm door het eimengsel.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm de rest van de olie in een
grote koeken- of hapjespan.
Schenk het eimengsel met de groenten in de pan.
Verdeel de spruiten en de aardappel over de
frittata en verdeel de ui ringen erover.
Laat de frittata op laag vuur met de deksel op
de pan in 15 minuten stevig en gaar worden.
Zet hem dan nog 10 minuten in de oven om
de bovenkant mooi te laten garen.
Laat de frittata even afkoelen voordat u hem aansnijdt.
Lekker met een frisse salade.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.