Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 790 kcal
Eiwit: 20 gr.
Vet: 49 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 67 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

1 kg aardappelen
– iets kruimig, geschild
125 ml zure room
100 gr boter
355 gr zweedse gehakt
balletjes
500 gr gekookte bieten
– in parten
2 uien
– in halve ringen
175 gr cranberry compote

Materiaal:

Pureestamper

Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes met pu­ree
– bron: ah.nl
TIP:

EXTRA:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd de aardappelen in stukken en
kook ze in 20 min. gaar.
Giet af boven een schaal.
Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room
en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met
de pureestamper tot een gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen de rest van de boter in
een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min.
goudbruin en gaar.

Doe de bieten met de rode ui in een schaal
en meng de rest van de zure room erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4
borden en schep op elk bord 1 el cranberry compote.
Serveer met de bietensalade.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.