Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: – minuten

Ontbijt

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 175 kcal
Eiwit: 10 gr.
Vet: 7 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 18 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 grote eieren
– op kamertemperatuur
4 sneden casinobrood
– geroosterd
Zeezout

Materiaal:

Eiprikker

Zacht­ge­kookt ei met sol­daat­je
– bron: ah.nl
TIP:

Bewaart u eieren in de koelkast,
tel dan 1 minuut bij de kooktijd op.
Prik een ei voor het koken in met een eiprikker,
dat voorkomt barsten tijdens het koken.

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Breng in een kleine pan zoveel water aan de kook,
dat de eieren straks onder staan.
Prik met de eiprikker in elk ei een gaatje.
Leg de eieren in de pan zodra het water kookt en kook ze 5 minuten.
Spoel de eieren daarna direct af onder koud water.
(Laat ze niet in het koude water staan, dan koelen ze te veel af).
Snijd het geroosterde brood in repen (soldaatjes).
Strooi een beetje zeezout en (versgemalen)
peper op de rand van het bord.
Pel de top van het ei, eet het bovenste eiwit eraf.
Doop het soldaatje in het zachte eigeel en
daarna naar smaak in zeezout en peper.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.