Algemene gegevens:

Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 145 minuten

Hapje

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 380 kcal
Eiwit: 5 gr.
Vet: 26 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 32 gr.

Ingrediënten:

1.5 el walnoten
1.5 el hazelnoten
1.5 el ongezouten cashewnoten
12 extra voor garnering
125 g boter, kamertemperatuur
125 g donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren, kamerteperatuur
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk, lauwwarm
50 g witte chocolade, in stukjes
200 ml slagroom
200 g extra pure chocolade
hagelmix

Materiaal:

12 papieren cupcakevormpjes,
muffin vorm met 12 holtes,
mixer

Tri­ple-nut-cup­ca­kes
bron: ah.nl
TIP:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Rooster de noten in een koekenpan zonder olie
of boter in 3 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.
Houd 12 cashewnoten achter voor de garnering en hak de rest grof.

Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker
lichtbruin en luchtig met de mixer.
Klop 4 min.
Klop de eieren er 1 voor 1 door.
Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen.
Klop nog 3 min.
Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het
beslag en voeg de melk toe.
Roer de gehakte noten en witte chocolade erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak ze in het midden van de oven in 15-20
min.goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 5 min.
in de vorm op een rooster afkoelen.
Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster
minimaal 2 uur verder afkoelen.

Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes,
zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken.
Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan
maar laat niet koken.
Doe de pure chocolade in een kom en schenk de hete
slagroom erbij.
Roer tot de chocolade is gesmolten.
Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven.
Bestrijk de cupcakes ermee.
Garneer met de cashewnoten en bestrooi met de hagelmix.


Print This Post Print This Post
Category: Hapjes, Kinderrecept, Oven
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.