Is de zelfgemaakte soep:
1) Te zout: Voeg er een paar stukken geschilde rauwe aardappel aan toen. En het zout trekt daarin
2) Te dun: Meng een beetje maizena met een klein beetje koud water en roer het beetje bij beetje door de kokende soep, laat daarna nog even doorkoken.
Tegen overkoken:
1) Leg een houten spatel over de pan, daardoor zal de pan niet overkoken.
Voor de geslaagde pannenkoek:
1) Doe een scheutje zonnebloemolie door het beslag.
2) Maak het beslag een uur voor je gaat bakken, dan neemt de bloem het vocht goed op.
3) Bak in een pan met een antiaanbaklaag.
4) Verhit de pan heel goed voor je start met bakken.
5) Controleer de dikte van het beslag voortdurend, voeg vocht toe als het te dik wordt.
6) Doe weinig olie of boter in de pan en veeg met een stukje keukenpapier overtollig vet weg.
7) Bak op een matige stand, zodat de bloem te tijd krijgt om te garen.
8) Draai de pannenkoek als de zijkanten vast worden en er in het midden bellen ontstaan.
9) Stapel gare pannenkoeken niet op elkaar, ze worden vochtig en gaan plakken.
10) Verwarm de borden voor, een pannenkoek koelt snel af.
Gezonde Vis:
Vis Duur ??
Dat geldt niet voor vis uit blik zoals sardines.
En ook niet voor tonijn, zalm en makreel uit blik.
Bovendien doet de voedingswaarde van deze ‘blikvis’ niet onder voor verse vis.
Er zitten net zulke gezonde vetten in en ook dezelfde vitamines.
Maar het is vooral ook heel gemakkelijk, want de vis is direct klaar voor gebruik.