Algemene gegevens:

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

Woksaus sweet chili van conimex
200 g Rijst
200 g sperziebonen
2x Kipfilet
100g Ham
Maggi ovenkrokant kip mexicaans
Wokolie

Materiaal:

IMAG0486
– Made by Magus –
TIP:

De rijst kan ook op zichzelf gemaakt worden
met anders vlees of zonder vlees.

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg een stuk bakpapier op de plaat.
Snij de kipfilets horizontaal doormidden.
( hoeft op zich niet maar dan worden ze wat krokanter )
Breek het ei in een schaaltje en klop het los met een vork.
Strooi de inhoud van het zakje maggi kip krokant mix op een bord.
Wentel de kipfilets stuk voor stuk met een vork door het ei,
laat het uitdruppen en haal het door de kruidenmix op het bord.
Zorg dat de mix gelijkmatig verdeeld wordt over de hele filet.
Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven
tot de buitenkant krokant is en de kip goed gaar.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de
verpakking (ongeveer 8 minuten in ruim water).
Kook de sperzieboontjes ongeveer 5 minuten.
Snij intussen de ham in kleine stukjes.
Doe wokolie in een wok of diepe bakpan en laat
deze goed heet worden.
Giet de boontjes en rijst af en doe deze in de wok,
voeg de ham blokjes toe en roer goed door elkaar.
Voeg een half flesje sweet chili woksaus toe,
terwijl je het meng blijft omroeren.
Bak het mengsel terwijl je regelmatig blijft omroeren
totdat de kip klaar is.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.