Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Bijgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 160 kcal
Eiwit: 5 gr.
Vet: 13 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
700 gr. spruitjes
– schoongemaakt
75 gr. Zeeuws spek
– kleine stukjes
2 teentjes knoflook
3 eetlepel mascarpone
– verse roomkaas
1 persoon:
175 gr. spruitjes
– schoongemaakt
19 gr. Zeeuws spek
– kleine stukjes
0.5 teentjes knoflook
1 eetlepel mascarpone
– verse roomkaas |
Materiaal:
Pureestamper |

– bron: ah.nl –
(bestaat niet meer op allerhande)
|
Tip:
Lekker bij winters stoofvlees, wild en
schouderkarbonades |
Pittigheid:
Niet pittig |
Falien made it ?:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! 




Bereiding:
Kook de spruitjes in water met zout in ca. 12 min. gaar.
Giet de groente goed af.
Stamp de spruitjes met de pureestamper tot een grove puree.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en
bak hierin het spek zachtjes uit.
Pers vlak voor de spekjes knapperig zijn,
de teentjes knoflook boven de pan uit.
Meng de mascarpone, de spekjes met het vet en
naar smaak peper door de puree.
Views:
4.318
Print This Post