Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 665 kcal
Eiwit: 24 gr.
Vet: 58 gr.
– waarvan verzadigd: 21 gr.
Koolhydraten: 10 gr.

Ingrediënten:

3 eetlepels zonnenbloemolie
1 ui in ringen
500 gr zuurkool ( wijn of naturel )
500 gr magere speklappen
200 ml schenk- of kookroom
1 eetlepel tijm ( vers of gedroogd)

Materiaal:


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

1.
Voeg eens 2 eetlepels blanke rozijnen of witte druiven zonder
pit aan de zuurkool toe.

2.
In plaats van spek zijn dikke plakken geroosterde beenham ook
heel lekker.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui ringen.
Voeg de zuurkool toe en bak deze 2 minuten mee.
Bestrooi de speklapjes met zout en peper.
Giet de room bij de zuurkool en stoof zachtjes 15 minuten.
Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak de
speklapjes in 10 minuten goudbruin en krokant.
Schep het vlees uit de pan en houd het even warm.
Giet een scheutje water bij het bakvet en voeg de
honing en tijm toe.
Roer tot een jus.
Schep een bedje zuurkool op warme borden.
Leg het spek erop en sprenkel de jus erover.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.