Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Vooraf te bereidenSaus / Dressing

Voedingswaarde:

Energie: 428 kcal
Eiwit: 18 gr.
Vet: 35 gr.
Koolhydraten: 9 gr.

Ingrediënten:

1 rode peper
– zaadlijsten verwijderd
1 cm verse gember geschild
3 tenen knoflook
250 g pinda’s, gezouten
200 ml kokosmelk
4 el ketjap manis

Materiaal:

Keukenmachine


bron: ah.nl
TIP:

U kunt de satésaus een paar uur van tevoren bereiden.
Voeg indien nodig bij het opwarmen nog wat extra heet water toe.U kunt de kruiden en de pinda’s, zoals in Azië, ook in een (grote) vijzel malen.
Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.
U kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast.
In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine.
Voeg de pinda’s toe en maal zo fijn mogelijk.

2.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan.
Voeg 200 ml heet water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.
Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.