05
sep
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 170 kcal
Eiwit: 4 gr.
Vet: 6 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 25 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
1 ei
500 gr. aardappelen
– iets kruimig
– geschild
25 gr. boter


1 persoon:
1 ei
200 gr. aardappelen
– iets kruimig
– geschild
10 gr. boter

Materiaal:

Keukenmachine


– bron: ah.nl –
(bestaat niet meer op allerhande)
Tip:

Rösti is verrassend eenvoudig te maken.
Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel
en feestelijk hoofd- of voorgerecht.
Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.

Rösti is lekker bij vlees in roomsaus of met gebakken
eieren en een gemengde salade.

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it ?:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Klop in een kom het ei met zout en peper los.
Rasp de aardappelen in de keukenmachine of op een
blokrasp en meng ze direct door het los geklopte ei.

Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het
met de achterkant van een spatel goed aan.
Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 minuten.

Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden.
Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen.
Bak de andere kant nog ca. 3 minuten.
Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.