Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 50 minuten
Vegetarisch
Kan vooraf bereid worden

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 315 kcal
Eiwit: 5 gr.
Vet: 15 gr.
Koolhydraten: 39 gr.

Ingrediënten:

1/2 zak aardappelen
6 takjes rozemarijn
2 theelepel grof zeezout
4 eetlepel olijfolie
2 bollen knoflook

Materiaal:

Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len
bron: ah.nl
TIP:

U kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden.
Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min.
voor het serveren in een oven van 150 °C

 

De uitgeknepen tenen knoflook die u niet serveert,
zijn ook lekker bij vlees.
Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over
tomaten- of paprikasoep.

Faliens aanpassingen:

! – Nog niet gemaakt – !

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en halveer ze.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Kook de aardappelen 6 min. en giet af.

2.
Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede
braadslee of ovenschaal.
Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie.
Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor.
Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.
Schep regelmatig om.
Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.