Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ontbijt

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 250 kcal
Eiwit: 14 gr.
Vet: 21 gr.
– waarvan verzadigd: 10 gr.
Koolhydraten: 1 gr.
Vezels: 0 gr.
Natrium: 235 mg.

Ingrediënten:

4 takjes platte peterselie
15 gr. basilicum
8 eieren
3 eetlepels zuivelspread
bieslook light
3 eetlepels slagroom
25 gr boter

Materiaal:

Ro­mig roer­ei
– bron: ah.nl
TIP:

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

 

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd de peterselie fijn.
Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering
en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes.
Klop de eieren met een garde of mixer los met de
zuivelspread en slagroom.
Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie
toe aan het eimengsel.
Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag.
Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist.
Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is,
maar nog wel zacht en smeuïg.
Verdeel over de borden.
Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met
de achtergehouden basilicumblaadjes.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.