Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 410 kcal
Eiwit: 30 gr.
Vet: 27 gr.
– waarvan verzadigd: 11 gr.
Koolhydraten: 9 gr.

Ingrediënten:

3 sinaasappels
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gr boter
4 ribkarbonades
8 sjalotten
2 kaneelstokjes
mespuntje cayennepepper of
chillipoeder
250 ml vleesbouillon

Materiaal:

Ovenvaste braadpan of
braadslede


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

1.
Neem in plaats van karbonades dikke plakken varkensfilet.

2.
In plaats van sinaasappel zijn gedroogde abrikozen, geweekt
in thee, ook lekker.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Boen 1 sinaasappel schoon.
Rasp de schil.
Schil alle sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen.
Verhit de olie en de boter in een ovenvaste braadpan.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom even aan.
Fruit de sjalotten even mee.
Voeg de sinaasappelrasp, de kaneelstokjes, cayennepeper
en bouillon toe.
Breng aan de kook en zet de pan afgedekt 45 minuten in
het midden van de oven.
Schep de laatste 10 minuten de sinaasappelpartjes erdoor.
Lekker met rodekool of spruitjes en gekookte aardappels.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.