Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 530 kcal
Eiwit: 39 gr.
Vet: 37 gr.
– waarvan verzadigd: 14 gr.
Koolhydraten: 7 gr.

Ingrediënten:

4 ribeyes ( ca 150 gr p.s )
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, plakjes
200 gr chorizo, plakjes
2 takjes rozemarijn
– of 1 theelepel gedroogd
400 ml gezeefde tomaten

Materiaal:

Aluminiumfolie


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

1.
Deze saus is ook lekker bij slavinken of saucijsjes

2.
Vervang Chorizo door salami of serranoham.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant.
Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie
warm in de oven.
Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten.
Voeg de olijven, rozemarijn en gezeefde tomaten toe
en stoof 5 minuten.
Serveer de rib eye met de tomaten-olijvensaus.
Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.