Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
VegetarischBijgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 315 kcal
Eiwit: 5 gr.
Vet: 15 gr.
Koolhydraten: 40 gr.

Ingrediënten:

1 kg aardappelen iets kruimig
1 bos bospeen
– geschild
4 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook
– fijngesneden
1 eetlepel karwijzaad

Materiaal:

Pureestamper


bron: ah.nl
TIP:

Karwijzaad smaakt ook lekker door zuurkoolstamppot.

Bereiding:

1.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.

2.
Snijd ondertussen de peen in schuine plakjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de peen, knoflook en het karwijzaad in 8 min. gaar.

3.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
Voeg de peen en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met kaas schnitzels.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Falien schreef:

    Heb deze geprobeerd, met koolvis erbij.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.