Algemene gegevens:

Aantal: 25 balletjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Hapjes

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 65 kcal
Eiwit: 4 gr.
Vet: 4 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 2 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

25 balletjes:
500 gr. rundergehakt
1 ei
1 eetlepel mosterd
1 ui
– gesnipperd
1 theelepel nootmuskaat
1 mespunt gemalen
Cayennepeper
1 blikje tomatenpuree
6 eetlepel paneermeel
50 gr. boter
Martini Bianco
2 eetlepel salsa saus mild


1 persoon:
/

Materiaal:

25 cocktailprikkers


– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it ?:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Doe het gehakt, ei, de mosterd, ui, nootmuskaat,
cayennepeper, tomatenpuree en 2 eetlepels paneermeel
in een grote kom.
Meng alles goed door elkaar.
Draai met natte handen 25 balletjes ter
grootte van een walnoot.

Doe 4 eetlepels paneermeel in een schaal en rol
de balletjes er doorheen.
Verhit de boter en bak de balletjes rondom aan.
Draai het vuur laag en laat in ca. 15 min. garen.

Draai het vuur hoog, voeg de Martini toe en bak nog 1 min.
Serveer de balletjes aan de cocktailprikkers met de salsa saus

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.